Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

burden

4. 1. 2010 14:40
pomíjíte nepomíjitelné

Ano, blíží se nějaká velice ošklivá krize. Krize paliv a nerostných surovin, krize bezpečnosti a funkčnosti státu.  Hodně lidí je tak jako vy přesvědčeno, že když má někde na venkově kousek půdy a domek že se vždy uživí. Toto ale předpokládá základní představu, že stát bude neustále zajišťovat bezpečí a ochranu vašeho majetku. Nemusíme chodit ani příliš daleko v prostoru ani v minulosti. Víte, jak to vypadá na Východním Slovensku? Půda leží ladem a neobdělává se. Proč? No, v okamžiku, kdy brambory jakž-takž dozrají přitáhne romská vesnice a sklidí. Co uděláte? Postřílíte je? Policie vám pole chránit nebude. Je jich moc, takže hlídat si sami můžete jak chcete, stejně s kobylkama nic nenaděláte. Když se vám to stane jednou či dvakrát tak půdu necháte ladem. Až sociální stát u nás zkrachuje a natáhne se nám sem několik milionů africko muslimských imigrantů tak dopadneme stejně. Co by jste se namáhali. Nevypadá to dobře.

0 0
možnosti

Obludni_K

4. 1. 2010 15:58
Re: pomíjíte nepomíjitelné

Krize teprve začne ve chvíli kdy si lidé uvědomí že jejich virtuální peněžní konta a důchodové "úspory" nemají hodnotu ani zlámané grešle. Pak to všechno spadne v horizontu dvou, nejvýše tří týdnů a pámbů s námi, to bude rachot. Schválně jak dlouho bude trvat než k tomu dojdeme.

0 0
možnosti

jjezekj

4. 1. 2010 14:15
No možná jste trochu opomněl daně z nemovitosti.

Dovedu si představit, že ještě před úplným krachem dojde k poslednímu ždímání, kde se dá. Už letos daň z nemovitosti vzrostla na dvojnásobek. Tomuto nemravnému odírání a přerozdělování ze strany státu težko utečete. Přemýšlelo se i o zdanění studní. Dnes si už dovedu představit i "daň za ekologickou stopu" a pěkně omaštěná tuhá paliva. Přesto je Váš recept vhodný.

0 0
možnosti

Honza423

4. 1. 2010 11:56
Souhlas

V podstatě nelze než souhlasit. Nemovitost s kusem půdy na bydlení a nouzovou obživu. Jako další zbraň a dostatečný počet munice kdyby bylo zle a nakonec jelikož jsme v ČR tak malou hotovost v několika měnách ( Kč, Eura, Dolary, Libry ) a zbytek ve zlatě a stříbře v malých hodnotách ( slitky do jedné unce ideálně šýcarské výroby nebo mince typu American Eagle)  pěkně doma zakopané pro případ že by bylo nutno rychle opustit domov. Pokud jste ochotni trpět tak místo toho, lis na ovoce, demižony + příslušenství a další věci spojené se zemědělstvím.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS