Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co nás čeká v roce 2012?

Existují dvě témata, která mě fascinují již od dětství: cestování v čase a předvídání budoucnosti. První články o těchto poutavých fenoménech jsem začal publikovat ihned po listopadu 89. Seznámil jsem se s množstvím zajímavých lidí - věštců, léčitelů, psychotroniků… Co se však týče předvídání budoucnosti, až na pár výjimek, mne všichni zklamali.

Předpovězená potopa

Naplnila se zřejmě Kristova slova: "Komu není shůry dáno…“ K jedné ze světlých výjimek se váže opravdu podivuhodná historka: Někdy v létě 2001 mě jistý muž z Kladenska požádal o schůzku, že by se mnou rád probral své vize, které se u něj objevily po úraze hlavy. Různých šílenců jsem měl už pomalu dost, ale z nějakého důvodu jsem souhlasil. Na první pohled bylo zřejmé, že tento muž musel mít opravdu velké štěstí, když přežil tak těžký úraz hlavy. Uprostřed čela měl totiž jasně viditelnou mezeru v lebeční kosti. Něco podobného měl na čele i herec Karel Höger. Traduje se, že např. v Tibetu se toto místo otevírá pomocí dřevěných třísek, aby se adeptům otevřelo třetí oko. Tomuto muži se ale lebka rozestoupila sama díky úrazu a poté již zcela nesrostla. Když se po několika týdnech probral v nemocnici, zjistil, že je schopen nahlížet do lidských těl. Dokázal se vcítit do zdravotních problémů a určit, kde je jejich příčina. Postupem času ale začaly přicházet různé nepříjemné vize, které si nedokázal vysvětlit. Hned ve dveřích na mě spustil, kolik mi je let, jakou školu jsem vystudoval a že hovořím plynně sedmi jazyky. Nic z toho ale nebyla pravda. Po úrazu se mu pravděpodobně nějak otevřel kanál k informacím, které krouží kolem nás v geomorfickém poli. Na záplavu přicházejících informací tento člověk ale nebyl vůbec duchovně připraven, takže hrozilo, že brzy skončí v péči psychiatrů. Snažil jsem se mu vysvětlit, jak přicházející informace filtrovat a jak pracovat na svém vztahu k Bohu. Když se trochu uklidnil, svěřil se mi s vizí, která se mu opakovala v posledních dnech: Vidí velkou povodeň v Praze, všechno je pod vodou, Vltava zasahuje až k obloukům Karlova mostu, pod kterým na voru pluje nějaký muž, kterého následně zachraňují hasiči. Ptal jsem se, jestli není možné, že by viděl spíše události z již proběhlých záplav na Moravě. Rezolutně odmítal, že určitě ne, neboť jasně poznává Karlův most. Řekl jsem mu, že se můžeme jedině modlit za případné oběti, ale sotva můžeme dopředu něco ovlivnit. Po pravdě řečeno jsem této vizi příliš nevěřil, vždyť Praha musí být před případnou velkou vodou přece dostatečně chráněna. O to větší šok jsem zažil o rok později, když katastrofální povodeň skutečně přišla a já jsem v televizi sledoval autentické záběry záchranné akce od Karlova mostu, kde z rozvodněné Vltavy vytahovali muže, který připlaval na voru…

Co přinese rok 2012?

Od té doby mám jasno v tom, že za určitých okolností je možné spatřit budoucí dění i velmi detailně. Díky badatelským snahám v oblasti temponautiky se mi v hrubých rysech podařilo zmapovat období na dalších 150 let. Vzhledem k záplavě různých fantasmagorií, které se stále častěji objevují v souvislosti s blížícím se rokem 2012, jsem se rozhodl zveřejnit alespoň nástin nadcházejících událostí. Praktickým tématům jako je bydlení, práce a obživa bych rád věnoval samostatné články. Nejprve ale k tolik očekávanému roku 2012. Spojení s údajným koncem Mayského kalendáře je založeno na zcela mylných předpokladech a výpočtech. Je až s podivem, jak se tento blud (hoax) rychle rozšířil. Konec světa není v plánu. Nevidím ani žádný důvod, proč by něco takového mělo v nejbližší době nastat, když jsme stále na začátku svého duchovního vývoje. Je třeba si uvědomit, že svět je poměrně velký a pestrý. Kdo bude ke svému vývoji a naplnění osudu potřebovat apokalypsu, nemusí ani čekat na 21. 12. 2012. Tisíce lidí na Frýdlantsku konec světa zažili při bleskových povodních. Svou apokalypsu můžeme zažít kdykoliv a kdekoliv. Na severu Čech velká voda naštěstí rychle opadla, ale jsou místa, kde lidé musí žít ve zcela katastrofálních podmínkách celý svůj život. Války, hladomory, nedostatek pitné vody a potravin, náboženské nepokoje, epidemie smrtelných nemocí, záplavy… To vše se děje právě teď na stejné planetě. Obrazové střípky, které vidíme večer v televizních zprávách, jsou jen malým výřezem reality. Uvedené náhledy blízké budoucnosti budou proto popsány z našeho středoevropského pohledu.

Přístav klidu a naděje

Co se týče našeho domácího dění, až do konce roku 2012 jsem nezaznamenal nic překvapivě zásadního. Přijdou rozmary počasí, zprávy o válečných konfliktech, různých lokálních pohromách, zkrachovalých bankách a podnicích, ale to vše je již součástí našeho života. Tyto události jsou spíše logickým pokračováním započatých změn – ekologických, ekonomických, politických a sociálních. Je tu ovšem něco, co za zmínku přece jen stojí. Když se podíváte na naši republiku z ptačí perspektivy, zjistíte, že její hornaté hranice jsou jasně patrné až z kosmu. Jako bychom byli vyšší prozřetelností chráněni před okolním světem. Nejde přitom pouze o geografickou ochranu, ale velmi mocné duchovní síly. Naplno tuto Boží ochranu podle mě pocítíme od konce května příštího roku, kdy započne dlouhodobější proces celkové obnovy českého národa. Mám na mysli návrat ke skutečným hodnotám, upřímnému životu a duchovní pokoře. Napadá mě v této souvislosti přísloví o drcených olivách, které ze sebe vydají to nejlepší, až když jsou lisovány. Někteří si budou muset sáhnout až na samotné dno svých sil, ale nikomu nebude naloženo ani o stéblo více, než dokáže unést. Česká republika se stane poměrně klidným přístavem v rozbouřených vodách světa. Určitě bych dlouhodoběji neopouštěl hranice naší země. V uplynulých 20 letech jsme si žili neprozíravě nad poměry, což musí zákonitě skončit. Ale znovu opakuji, je to pro naše dobro a blaho našich dětí. Šikovní a zruční lidé se neztratí.

Nástin hlavního vývoje nejbližších let:

Rozvoj venkova (s výjimkou pohraničí a regionů s vyšší nezaměstnaností) jako důsledek stále dražšího života ve městech (vysoké náklady na bydlení – elektřina, plyn, teplo, vodné, stočné). Cena nemovitostí a půdy v atraktivních lokalitách zůstává vysoká (zejména střední Čechy). Panelové byty ve městech jsou špatně prodejné.

Návrat drobného prodeje domácích pěstitelských a chovatelských přebytků - renesance farmářských trhů na náměstích.

Makroekonomická situace se vyvíjí podle hesla: „Když se dva perou, třetí se směje“. Měnový boj mezi USA a Evropou graduje – Čína přeskupuje své devizové rezervy a začíná preferovat dluhopisy EU a Japonska před USA. Dnes jsou v oběhu dluhopisy za desítky bilionů dolarů, které se stávají časovanou bombou. Nelikvidní dluhopisy v minulosti dokázaly ekonomicky zničit i jednu z nejbohatších zemí světa – Argentinu. Rekordní množství dluhopisů a tzv. toxických aktiv se objevilo po vypuknutí ekonomické krize v roce 2008, kdy se ve velkém začaly tisknout nové peníze pro krachující banky. Toto nouzové opatření a faktické znárodnění největších amerických bank však finanční krizi nevyřešilo, neboť vydané dluhopisy jsou uloženy především v penzijních fondech. Ukáže se, že ekonomika nemůže fungovat na zběsilém tištění dalších peněz a vydávání nových dluhopisů. Růst státních ekonomik bude vycházet výhradně z pracovitosti občanů. Hlavním tahounem evropské i světové ekonomiky se stává Německo, které své politicko-ekonomické zájmy začíná směřovat k Rusku, Číně a Indii. My těžíme z úzkého propojení na německou ekonomiku a vlastní měny. Analýzy a prognózy ohledně vývoje světové ekonomiky se vzdalují realitě a klíčovým faktorem prosperity jednotlivých zemí se stane životní pohoda jejich obyvatel. V tomto ohledu můžeme děkovat Prozřetelnosti, že jsme se narodili v české kotlině, která již teď patří k těm výrazně šťastnějším místům pro život.  

Autor: Martin Kolár | pátek 1.10.2010 9:06 | karma článku: 34,47 | přečteno: 7824x
  • Další články autora

Martin Kolár

Život po roce 2012 - jste připraveni?

„Peníze jsou vždy až na prvním místě,“ pronesl trefně kdysi Václav Klaus. Sametově oblouzněná masa na povel začala tančit kolem zlatého telete a banky ochotně půjčovaly plnými hrstmi na cokoliv. Všeobecné zadlužení narostlo do nezdravé výše a zákonitě se dostavila finanční krize. Přestože si to mnozí stále odmítají přiznat, doba tučných let skončila.

4.11.2010 v 9:10 | Karma: 29,07 | Přečteno: 5289x | Ostatní

Martin Kolár

Pátrání po knihovnách palmových listů

Může být v tajemných indických knihovnách skutečně uložen náš osud a budoucnost lidstva? Nebo jsou palmové listy jen pouhou hrou a propracovanou blamáží? Zde jsou výsledky mého několikaletého pátrání.

9.3.2010 v 10:00 | Karma: 35,49 | Přečteno: 12656x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Rok 2010 v proroctví knihovny palmových listů

Toto proroctví získal v roce 2001 německý spisovatel a cestovatel Thomas Ritter při své návštěvě jižní Indie. Zde se nalézá 12 velmi starých knihoven, kde jsou na slisovaných palmových listech uloženy tisíce záznamů o životě konkrétních lidí, kteří sem jednou přijdou pátrat po svém osudu.

22.2.2010 v 11:22 | Karma: 29,19 | Přečteno: 7053x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Proč máme křivé zuby?

Zuby tvoří propracovaný mikrosystém a jejich stav nám může mnohé napovědět o nás samých a našem životě. Vezměte si tedy k ruce zrcátko nebo partnera a podívejte se pěkně sami sobě na zoubky.

16.2.2010 v 14:32 | Karma: 21,81 | Přečteno: 7546x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Příběh o poustevníkovi

V dřevěné chýši na břehu jezera žil poustevník. Celé dlouhé dny jen hleděl na hladinu jezera, bloumal po břehu nebo vyspával ve své chýši. Připadal si již hodně starý a znavený životem a tak trpně vyhlížel, kdy si pro něj přijde Smrt a vysvobodí jej.

10.2.2010 v 11:03 | Karma: 22,75 | Přečteno: 1547x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Hovory s Bohem aneb jak vydělat balík

Na pohádkách pro dospělé lze vydělat pohádkové jmění. Dokazují to přinejmenším světové bestsellery Hovory s Bohem a Anastasia - Zvonící cedry.

29.1.2010 v 14:24 | Karma: 18,63 | Přečteno: 4228x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Veselé setkání s mistrem

Skutečný příběh o jednom unaveném mistru aneb jak se naplnila biblická slova: „Nedávejte si říkat „mistr", protože jen jeden je váš mistr, a vy všichni jste bratři. Kdo je mezi vámi největší, ať je váš služebník. Kdo se povyšuje, bude ponížen, a kdo se ponižuje, bude povýšen."

25.1.2010 v 16:10 | Karma: 13,08 | Přečteno: 1398x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Zemětřesení a další pohromy v proroctví Yorkshirské Sibyly

V souvislosti s ničivým zemětřesením na Haity jsem si vzpomněl na jedno z nejzáhadnějších proroctví, které pochází od Uršuly Sontheilové, známé též jako Matka Shiptonová - Yorkshirská Sibyla, jež se narodila za bouřky v jeskyni v anglickém Severním Yorkshiru roku 1488. První z jejich proroctví byla knižně publikována v roce 1641 a dodnes šokují svou přesností celý svět. Mnohé z jejich předpovědí se již naplnily a některé se zřejmě právě naplňují.

18.1.2010 v 14:00 | Karma: 33,71 | Přečteno: 12154x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Brána do jiné dimenze na hradě Trosky

Hrad Trosky se nachází jihovýchodně od Turnova a jeho dvě věže - menší zavalitější Baba a vyšší „nepřístupná" Panna tvoří neodmyslitelnou dominantu celého Českého ráje. Hradní věže byly postaveny na strmé čedičové skále, tzv. dvojitém sopouchu, který je z geologického hlediska světovým unikátem. Tento zajímavý útvar vznikl v době, kdy byla česká pánev zaplavená mělkým křídovým mořem, na jehož dně se usazovala silná vrstva písečných sedimentů. Po opadnutí mořských vod vystoupila na povrch během hojné sopečné činnosti roztavená čedičová láva, která vytvořila nejen řadu monumentálních sopouchů, ale také spletitou síť podzemních prostor v měkkém pískovcovém podloží.

12.1.2010 v 18:18 | Karma: 30,61 | Přečteno: 6536x | Diskuse| Cestování

Martin Kolár

Výsledky voleb 2010

Co když letošní volby skončí opět plichtou mezi levicí a pravicí? Nebylo by praktičtější, kdyby sněmovna měla lichý počet poslanců? Změna by nic nestála a stát by naopak ušetřil za jedno uvolněné místo. My bychom byli ušetřeni nechutných politických handlů při přetahování poslanců.

9.1.2010 v 13:12 | Karma: 16,76 | Přečteno: 3201x | Diskuse| Politika

Martin Kolár

Jak nebeská brána zůstala zavřená

„Ne každý, kdo mi říká: Pane, Pane!, vejde do nebeského království, ale ten, kdo plní vůli mého nebeského Otce." Ježíš z Nazaretu, Evangelium podle Matouše

6.1.2010 v 11:00 | Karma: 29,10 | Přečteno: 3037x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Do čeho uložit naspořené peníze?

Hodnota peněz je pouze relativní, stačí málo a z našich úspor nezbyde vůbec nic. Kdyby bylo možné vycestovat v čase třeba do 15. století, za 500 současných korun bychom dostali pouhý jeden groš. Jak tedy zachránit těžce naspořené peníze, než přijdeme úplně o všechno?

4.1.2010 v 11:30 | Karma: 25,58 | Přečteno: 4874x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Zvláštní úkazy na Zemi a na nebi

Není pochyb o tom, že prožíváme mimořádnou dobu. Výskyt zvláštních úkazů na Zemi i na nebi graduje a my si nutně musíme položit neodbytnou otázku: Co to všechno znamená? Blíží se snad něco mimořádného?

30.12.2009 v 11:14 | Karma: 27,20 | Přečteno: 6973x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Blíží se konec světa?

Ukrývá Vatikán před světem nějaká důležitá proroctví? Mohou být informace o naší budoucnosti uloženy do tzv. piktogramů - kruhů v obilí?

29.12.2009 v 11:12 | Karma: 29,56 | Přečteno: 6085x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Velký Blaník a průchod do jiné dimenze

Existuje na hoře Velký Blaník průchod do jiného času a prostoru? Odkud mají vystoupit bájní blaničtí rytíři? Kam na 18 let zmizel dělník Václav Podbrdský při vytesávání základního kamene pro Národní divadlo?

27.12.2009 v 11:30 | Karma: 31,07 | Přečteno: 4605x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Jak Čert hledal práci

„Další!" ozval se ženský hlas z ponuré místnosti na Úřadě práce. Z lavice v přeplněné čekárně se zvedl muž neurčitého věku s rozcuchanými černými vlasy a kulhavou chůzí zamířil k pootevřeným dveřím. Úřednice jen lehce zvedla zrak k nově příchozímu a naučeným pohybem vytáhla ze šuplíku čistý dotazník.

25.12.2009 v 11:28 | Karma: 34,59 | Přečteno: 4730x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Modlitba Antoine de Saint-Exupéryho

Moudrá slova jsou věčná a je třeba opatrovat je jako skutečné perly. Nechť Vás síla této krásné modlitby provází po celý Nový rok...

23.12.2009 v 11:30 | Karma: 8,94 | Přečteno: 3190x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Světlo vánoční

Období Vánoc nebylo vždy vnímáno tak jako dnes. Ne náhodou totiž vánoční svátky korespondují se zimním slunovratem, tedy časem, kdy se světlo v podobě Slunce vrací zpět do našich domovů. Dlouhé noci se začínají konečně zkracovat a Světlo každým dnem získává větší převahu nad Temnotou.

22.12.2009 v 18:12 | Karma: 14,31 | Přečteno: 1856x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Tajemné Rennes-Le-Chateau

Jedno z největších tajemství současnosti je možná ukryto v podhůří Pyrenejí v nenápadné vesničce jménem Rennes-le-Château. Stoupám vzhůru po horském hřebeni a přehledné vyvýšení této neobyčejné vesnice jasně vysvětluje, proč toto místo bylo zvoleno jako strategická pevnost nejen v době Říma, ale ještě pár století před tím coby keltské oppidum – Rhédae.

22.12.2009 v 11:50 | Karma: 34,26 | Přečteno: 7961x | Diskuse| Cestování
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5636x
Fytoterapie, mykoterapie - konzultant, lektor, výzkumník, autor Lexikonu zdraví - www.novyobzor.cz