Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pátrání po knihovnách palmových listů

Může být v tajemných indických knihovnách skutečně uložen náš osud a budoucnost lidstva? Nebo jsou palmové listy jen pouhou hrou a propracovanou blamáží? Zde jsou výsledky mého několikaletého pátrání.

Proroctví o Evropě

Zhruba v roce 2006 se na internetu a v různých tištěných médiích objevilo Proroctví o Evropě z knihoven palmových listů. Tato pesimistická vize nadcházejícího vývoje v Evropě pochází ze stejnojmenné knížky německého autora Thomase Rittera. Několikastránkovou vizi, kde jsou popsány prakticky jen samé katastrofy a společenské i ekonomické bouře, bezhlavě přetiskly stovky dalších autorů. Každé falešné proroctví se zničí samo, když se nenaplní. Tady však bylo třeba čekat nejméně tři roky, neboť první konkrétnější událost, popisovaná v proroctví, se týkala podpisu Lisabonské smlouvy. Podle proroctví z knihoven palmových listů totiž dvě země tento stěžejní dokument neměly podepsat, což mělo mít za následek rozpad EU. Opravdu to chvíli vypadalo, že těmi vzpurnými odpadlíky bude Irsko a ČR, ale nakonec i euroskeptik Václav Klaus podepsal. Na proroctví o Evropě se objevila první zásadní trhlina. Mě však zajímalo, jak tato knížka vůbec vznikla a zda indické knihovny palmových listů můžeme považovat za důvěryhodný zdroj. A tak začalo mé několikaleté dobrodružné pátrání s velmi šokujícím výsledkem.

Knihovny palmových listů

Pokud je mezi vámi snad někdo, kdo o těchto záhadných knihovnách dosud neslyšel, tak vězte, že se jedná o nejméně 12 indických knihoven, kde jsou na slisovaných palmových listech uloženy záznamy o životě konkrétních lidí, kteří sem jednou přijdou pátrat po svém osudu. V každé knihovně je uloženo až několik tisíc takovýchto záznamů. V palmových listech je přitom zapsán nejen celý tazatelův život až do smrti, ale i jeho životy minulé. Knihovny byly založeny údajně před sedmi tisíci lety a vzhledem k tomu, že palmové listy mají životnost maximálně pár stovek let, záznamy se pravidelně přepisují na nové palmové listy. Jednou ročně navíc probíhá v každé knihovně zvláštní rituál, kdy dochází k transformaci textů. Jde o to, že na počátku bylo popsáno pouze 80 tisíc konkrétních lidských osudů, takže osudy těch, kteří knihovnu již navštívili, jsou vymazány a přepsány novými záznamy lidí, jež knihovnu teprve navštíví. Toto se děje bez přičinění lidské ruky, pouze duchovní silou. Text na palmovém listě je vyryt velmi drobným písmem, často navíc ve starotamilštině, takže přečíst jej dokáží jen speciálně vybraní a vycvičení „nádí“ – vykladači (předčítači). Velmi zvláštní legendy se váží k založení knihoven palmových listů. Původními autory mají být rišiové – polobožské bytosti (podle některých legend z hvězd), kteří jako duchové stále žijí a dohlížejí na chod knihoven a přepis záznamů. Vykladači vlastně slouží jako médium (nádí znamená kanál) a k tazateli, který knihovnu navštíví, pak hovoří sami rišiové. O knihovnách samotných vyšlo několik obsáhlých knížek i v češtině, takže případné další informace naleznete tam.

Nenaplněná proroctví Thomase Rittera

Thomas Ritter popisuje ve své knize barvitě svou první návštěvu jedné z knihoven v srpnu 1993. Čtení je to poutavé a my se dozvídáme, jak mu nádí pouze na základě otisku palce, jména a data narození, postupně převyprávěl celý jeho dosavadní život, včetně všech klíčových okamžiků. Poté mu odhalil velmi podrobně i jeho budoucnost a to až do pozdního věku osmdesáti let, kdy by měl svou tělesnou schránku pomalu opustit. Řeč přišla samozřejmě i na životy minulé, v Africe, Indii i jinde. Podle svých palmových listů měl Thomas Ritter mj. napsat knihu o svých zážitcích z Indie a založit cestovní kancelář, která bude vozit do indických knihoven zájemce z Německa a Evropy. Jeho kniha se opravdu stala bestsellerem, přednáškové turné běží stále naplno a již deset let podniká v oblasti cestovního ruchu. Zájezdů do knihoven palmových listů ale v posledních letech výrazně začalo ubývat a pan Ritter se začal specializovat na jiné druhy zájezdů za exotikou, přírodní léčbou a tajemnem. Cesta do Indie (bez poplatků za výklad z palmových listů) vyjde nejméně na 70 000 Kč, ale to nebylo zjevně tím hlavním důvodem úpadku. Pan Ritter na internetových stránkách (a jistě i na přednáškách) totiž neprozíravě zveřejnil některá děsivá proroctví, která se však vůbec nenaplnila. V roce 2008 mělo v Německu dojít k ničivému raketovému útoku teroristů, taktéž v Dánsku a jinde. Když se tyto a další „palmové“ předpovědi nenaplnily, pan Ritter jen posunul datum na rok 2009. Také nic, takže proroctví opět jen posunul o další rok. O katastrofálním zemětřesení na Haiti nebo v Chile přitom v jeho proroctví na letošní rok není ani zmínka. Jeho věrní začali zřejmě pochybovat nejen o bestselleru Proroctví o Evropě, ale o celých knihovnách palmových listů. A to přitom někteří vůbec netuší, co podstatného se nám pan Ritter snažil zamlčet.

Vzhůru do Indie!

V rámci zachování objektivity a nestrannosti jsem došel k závěru, že bude nutné knihovny palmových listů navštívit osobně. Neměl jsem ale peníze ani čas. Do Indie se však zrovna chystala má dobrá kamarádka se svým španělským přítelem. Když jsem jim vyprávěl o knihovnách palmových listů, zjevně je to zaujalo a souhlasili s návštěvou některé z nich. Předal jsem jim tedy adresy knihoven i s telefony na vykladače a vysvětlil, jak se nenechat zmanipulovat, neboť věštci jsou neobyčejně psychologicky nadaní a řeknou vám jen to, co chcete slyšet, nebo co jste jim sami prozradili. O Báru s Unaiem jsem se ale nebál, neboť oba jsou dostatečně duchovně vyzrálí a procestovali už několik světadílů. Zanedlouho přišel první email:

„Zdravíme z Chandigarhu. Dostali jsme se do města, kam prakticky nejezdí žádní turisté, tak jsme tam byli taková atrakce pro Indy, všichni na nás koukali málem s otevřenou pusou, a bez předstírání na nás posílali dlouhé a občas zálibné pohledy. No sranda. Tam jsme po nějakém hledáni našli knihovnu palmových listů. Nechali jsme jim otisk palce a měli jsme se vrátit za tři dny, že už tam budou mít naše listy, že je posílají z jihu Indie, z jiné knihovny. Tak jsme se tam po třech dnech vrátili. Nejdřív si vzali stranou Unaie a začali mu pokládat otázky typu: tvůj táta se jmenuje...,ne, tvůj táta se jmenuje..., narodil ses po 20 dnu toho měsíce... Z těch listů, co se ho ptali, žádny neodpovídal, ale později mu řekli, že už jeho list z minulosti tam mají, ale ten z budoucnosti jim přijde až za 2-3 týdny. A jako doklad že tam mají ten jeho list, mu řekli všechny údaje, který jim sám Unai dal. Takže Unai se na ně naštval a už se tam nechce vrátit, že to je podvod. Můj list tam taky neměli, to mi řekli hned ze začátku, že až příští měsíc. No, tak bychom tam měli tento týden volat, jestli už všechno mají, ale Unai se tam nechce vracet. Navíc to je den cesty autobusem, odkud jsme teď, tak to je celkem náročný. Skoro určitě se už do téhle knihovny nevrátíme.“

Bára s Unaiem nakonec navštívili ještě jinou knihovnu palmových listů v Hoshiarpuru   v Pandžábu. Tato knihovna se dokázala velmi zdatně přizpůsobit poptávce zahraničních klientů a své záznamy postupně začala přepisovat na papír a do počítačů. Informace ze svého palmového listu tak můžete získat dokonce na dálku pomocí internetu. Nicméně zkušenost s předčítáním palmových listů je zde stále stejná. Pokud nepřistoupíte na hru vykladačů, tak se váš list buď jako by, nenajde, nebo se dozvíte jen bezcenné informace, případně vám vyhotoví klasický horoskop.

Šťástná náhoda

Mezitím pokračovalo mé pátrání v Čechách. Při jedné z návštěv městské knihovny, jsem bezmyšlenkovitě zamířil k úplně spodnímu regálu v zastrčeném koutě a sáhl naslepo po jedné z knížek. V ruce jsem k velkému překvapení držel knihu Na stopě osudu v knihovnách palmových listů od Annette a Thomase Ritterových. Po zběžném prolistování bylo zřejmé, že jde o totožné dílo s knihou Proroctví o Evropě. Stejné věty, stejné kapitoly, ovšem zásadní rozdíl tady byl: knížka popisuje společné putování do knihoven palmových listů Thomase a Annette. Kdežto v knize Proroctví o Evropě, která vyšla o pár let později, se Thomas už o své manželce vůbec nezmiňuje, prostě ji úplně vymazal! A důvod k tomu opravdu měl. V původní společné knize se totiž dočítáme, jak se oba v mladickém věku setkali, coby nerozlučné duální duše, které spolu oddaně putují již několik životů. V několika knihovnách palmových listů jim toto nezávisle také potvrdili, s tím, že bok po boku budou spolu žít až do své smrti. Thomas a Annette se přesně podle předpovědi následně i vzali na určeném místě. Duální idylka však poměrně rychle skončila rozvodem a dnes má každý svou novou rodinu i vlastní cestovku. Co se týče zájezdů do knihoven palmových listů, je Annette se svým novým manželem Peterem  Friedrichem podstatně úspěšnější než Thomasova cestovní kancelář. Jak je ale možné, že se palmové listy tak zásadně zmýlily? Thomas k této otázce raději mlčí a tento nežádoucí fakt ze svých knih jednoduše vymazal. Annette tuto nesrovnalost vysvětluje zvláštní pohádkou, o tom, jak byla Thomasem podvedena už při samotných čteních z palmových listů při návštěvě Indie, neboť neuměla anglicky, a její přítel jí do němčiny překládal schválně úplně něco jiného. Kdyby se exmanželé Ritterovi z této trapné situace poučili a zkrátka by upřímně přiznali, že v indických knihovnách vám ochotně řeknou jen to, co chcete slyšet, celá historka mohla skončit. Ale lidé z nějakého důvodu chtějí být klamáni, tak proč jim to neumožnit, zvláště když z toho může být i slušný zisk. V Indii totiž funguje systém provizí za všechno. Když dodáte zájemce o čtení osudu z palmových listů, štědrá provize je vaše. A tak Thomas i Annette každý po svém stále zajišťují knihovnám palmových listů bohatou klientelu z  celé Evropy.

Pokud stále nechápete, jak funguje tato živnost, předkládám další autentické svědectví, které pochází od jednoho českého cestovatele (více o zajímavé cestě kolem světa na: www.pozemi.cz):

„Zdravím z Madrasu, včera jsem vyhodil 1000 rupii (zhruba 500 Kč) za nic, všechno v té knihovně je velký podvod, ale věřím, že většina jednoduššího obyvatelstva, což jsou tady skoro všichni, jim na to skočí. Jinak ta knížka (Na stopě osudu) byla napsaná někým, kdo byl dobře vzdělaný v hinduismu a indické kultuře, a založil si na tom vynikající business. Zjistili jsme, že ty lidi, co to napsali, mají v Německu cestovku a vozí sem zákazníky za velký peníze. Abych to popsal: Přišli jsme k velkému honosnému baráku, kde stál zaparkovaný jeep. Šli jsme dovnitř a bavili se na recepci s někým, kdo nám dal nabídku a řekl si 1000 rupií za obecnou kapitolu a dalších 500 za dílčí kapitoly, kterých bylo 12. Objednali jsme si obecnou za 1000. Pak nám vzali otisk palce na pravé ruce a šli jsme čekat nahoru do místnosti s televizí, kde sedělo i několik Indů, kteří si tam chodí pro radu Tři hodiny trvalo než našli jako by svazky palmových listů, které mi patřili, tak si mě zavolali. Chlápek odhazoval jeden list za druhým a snažil se uhádnout, jak se jmenuji způsobem: je v tvém jméně písmeno K nebo R? Kolik slabik má tvé jméno, je ti víc než třicet let? Takhle mě zpovídali 90 minut a položili mi asi 160 otázek. Mé jméno uhádli, když věděli čtyři písmena, a že má dvě slabiky, jméno otce a mámy jsem jim po jejich velkém trápení řekl sám. Neuhodli prostě nic a ve chvíli, kdy si mysleli, že už ví hodně, tak odešli z místnosti s tím, že musí najít jiný svazek listů, protože můj list v tom prvním svazku není. Pak začala komedie, chlapík přišel, odhodil asi dalších 20 listů a nic nesedělo. Pak najednou řekl: narodil ses 17.9 1977? Jmenuješ se Tomáš? Je tvůj otec Dobroslav a matka Jiřina? Povídám to sedí. A oni, tak to je tvůj list. Já jsem se začal smát a povídám, ty vole, vždyť to jsem vám řekl já už před tím. A oni: cože? Já povídám O.K., tak mi prosím tě řekni, jak se jmenuje má sestra, když je to tam napsaný. No a oni to zahráli do autu s tím, že to musí přeložit ze starotamilštiny a podobně. No a tak jsem čekal další tři hodiny, což byla doba, kterou jako by překládali můj list. Pak si mě zavolali a začalo velký divadlo vyvolávání ríšího Agastji. Potom chlapík ve starotamilštině četl překlad mého listu už ze sešitu a další chlapík mi to překládal do angličtiny a zároveň nahrával na kazetu. Přednes byl typu: je devět planet, z toho sedm se točí kolem Slunce po směru a dvě proti směru hodinových ručiček. Ty ses narodil ten a ten den a planety ti byli nakloněny. Tvůj otec se jmenuje Dobroslav a tvá matka Jiřina. Je ti nakloněn taky Pán Šiva, Višnu a Ganéša, tvá znamení v hindu je libra a vasanta. Ríší Agastja si myslí, že bychom měli nahlédnout do tvé budoucnosti, kapitoly číslo 13… Takže z mé minulosti mi po tomto obřadu řekl všechno, co jsem mu řekl prve a pak si vymyslel budoucnost až do 65 let. Podle těch komiků budu mít tři ženy, dvakrát se rozvedu, ve 38 budu mít operaci, v práci vydělám strašně peněz, budu mít dvě děti, atd. Prostě jsem jim chtěl něco říct, ale odešel jsem se vši slušností, poděkoval jsem a zaplatil. Chystám se napsat těm lidem do Německa, co napsali ten blaf mail, jestli se nestydí prosperovat na podvodech, lžích a komedii. Nicméně na tom je založena demokratická společnost.“

Myslím, že tato zkušenost nepotřebuje žádný další komentář. Mám rád záhady a je škoda, že jedna z velkých světových záhad pro mě takto skončila. Na druhou stranu je možná dobře, že v tak chudé zemi jako je Indie, má díky knihovnám palmových listů alespoň někdo slušné živobytí.

Autor: Martin Kolár | úterý 9.3.2010 10:00 | karma článku: 35,49 | přečteno: 12658x
  • Další články autora

Martin Kolár

Život po roce 2012 - jste připraveni?

„Peníze jsou vždy až na prvním místě,“ pronesl trefně kdysi Václav Klaus. Sametově oblouzněná masa na povel začala tančit kolem zlatého telete a banky ochotně půjčovaly plnými hrstmi na cokoliv. Všeobecné zadlužení narostlo do nezdravé výše a zákonitě se dostavila finanční krize. Přestože si to mnozí stále odmítají přiznat, doba tučných let skončila.

4.11.2010 v 9:10 | Karma: 29,07 | Přečteno: 5289x | Ostatní

Martin Kolár

Co nás čeká v roce 2012?

Existují dvě témata, která mě fascinují již od dětství: cestování v čase a předvídání budoucnosti. První články o těchto poutavých fenoménech jsem začal publikovat ihned po listopadu 89. Seznámil jsem se s množstvím zajímavých lidí - věštců, léčitelů, psychotroniků... Co se však týče předvídání budoucnosti, až na pár výjimek, mne všichni zklamali.

1.10.2010 v 9:06 | Karma: 34,47 | Přečteno: 7824x | Společnost

Martin Kolár

Rok 2010 v proroctví knihovny palmových listů

Toto proroctví získal v roce 2001 německý spisovatel a cestovatel Thomas Ritter při své návštěvě jižní Indie. Zde se nalézá 12 velmi starých knihoven, kde jsou na slisovaných palmových listech uloženy tisíce záznamů o životě konkrétních lidí, kteří sem jednou přijdou pátrat po svém osudu.

22.2.2010 v 11:22 | Karma: 29,19 | Přečteno: 7053x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Proč máme křivé zuby?

Zuby tvoří propracovaný mikrosystém a jejich stav nám může mnohé napovědět o nás samých a našem životě. Vezměte si tedy k ruce zrcátko nebo partnera a podívejte se pěkně sami sobě na zoubky.

16.2.2010 v 14:32 | Karma: 21,81 | Přečteno: 7547x | Diskuse| Ostatní

Martin Kolár

Příběh o poustevníkovi

V dřevěné chýši na břehu jezera žil poustevník. Celé dlouhé dny jen hleděl na hladinu jezera, bloumal po břehu nebo vyspával ve své chýši. Připadal si již hodně starý a znavený životem a tak trpně vyhlížel, kdy si pro něj přijde Smrt a vysvobodí jej.

10.2.2010 v 11:03 | Karma: 22,75 | Přečteno: 1548x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5636x
Fytoterapie, mykoterapie - konzultant, lektor, výzkumník, autor Lexikonu zdraví - www.novyobzor.cz